Често задавани въпроси

Колко бързо ще получа поръчката си?

Доставката на поръчаните от вас сребърни бижута се извършват чрез куриерска фирма speedy.  След потвърждаване на поръчката ви по телефона в рамките на 7 часа тя ще бъде при вас. Ако поръчката ви е направена до 12 часа в работен ден и не се налага корекция на бижуто , тя ще бъде при вас още на следващия ден. Поръчките направени в почивни или неработни дни се обработват в първия работен ден.

Мога ли да ремонтирам бижуто си и какво да направя?

Ако се налага вашите сребърни бижута да бъдат поправени или коригирани по размер, може да посетите нашия магазин в гр. София на ул. „Граф Игнатиев“ 29 . Там бижуто ще бъде прието със съответния проблем и ще може да се обсъдят вариантите за поправката му или ще ви бъде взет точния размер , ако се налага корекция. Поправките се извършват в рамките на 3 работни дни.

Имат ли гаранция нашите сребърни бижута и в какво се изразява тя?

Бижутата , които продаваме са с доказан произход. Нашите сребърни бижута са придружени със сертификат , в който са описани камъните и материала от който е изработено. Камъните на нашите бижута от сребро са прецизно монтирани на ръка. Гаранцията ни се изразява в поправка на възникнал фабричен дефект – развалена закопчалка или лоша спойка. Гаранцията не покрива механична повреда от неправилна употреба на бижуто – изпускане , деформиране , надраскване , скъсване , както и оксидиране.
Как е опаковано бижуто , което поръчвам и необходима ли е допълнителна опаковка?
Всяко закупено от нас бижу е придружено със сертификат и е поставено в красива торбичка, така че да става за подарък. Ако искате опаковката да бъде още по изискана , продаваме плюшени и подаръчни кутийки , които могат да се поръчат допълнително.

Как да определя правилно размера на пръстена си?

Когато купувате сребърни бижута за подарък е най-добре е да посетите бижутерски магазин , където много точно ще бъде определен размера на пръстена, за да не се налага допълнителна корекция. Може да определите вашия размер и в домашни условия. Необходимо е  да измерите с линийка пръстен , който ви е точен. Трябва да измерите неговия вътрешен диаметър , който точно отговаря на номерата.

Как да съхраняваме бижутата си от сребро и как да се грижим за тях?

За да се запази блясъка на вашите сребърни бижута и камъните по тях е необходимо да се грижите и да ги почиствате по правилен начин. Среброто има свойството да оксидира и се образува патина. Тъй като е мек метал, среброто лесно се надрасква. Това може да бъде поправено при нас чрез полиране. Бижутата със скъпоценни камъни или перли също изискват по-специална грижа. Перлите е добре да се овлажняват от време на време , тъй като те губят блясъка си и умират ако не се поддържат. Някои по фини сребърни бижута трябва да бъдат сваляни преди спане, за да не се повредят. Досегът с повечето домакински препарати също може да повреди полускъпоценните камъни, както и да оксидира среброто . Ако все пак вашето бижу има нужда от почистване , полиране или освежаване може да посетите нашия магазин , където професионално ще подходим към проблема.

Как да изберем с какъв камък да бъде бижуто ни и каква е разликата между естествени и синтетични камъни?

Естествените камъни  са  образувани в природата. Ценни са, защото са рядкост и трудно се добиват. За да се вложат в бижута те се шлифоват и полират ,като им се придава желаната форма. Качеството им зависи от големината , бистротата и шлифовката. Синтетичните камъни притежават същия състав и химични свойства. Отгледани са в контролирана лабораторна среда , а процеса по създаването им е ускорен. Често се подсилват цветът или се увеличава чистотата им. Лабораторно се отглеждат почти всички видове от редките камъни. Изборът какъв камък да предпочетете остава ваш. Често синтетичните камъни са по съвършени , защото при лабораторното им създаване могат да се избегнат несъвършенствата, примесите и да се подсили цвета им. Ако държите на естествените камъни и техните свойства и влияния, то тогава изберете сребърни бижута с естествени натурални камъни. Ние се стремим да предложим богат избор и високо качество на бижута както с естествени, така и със синтетични камъни.

Какво да правя, ако бижуто не ми става?

Вашето бижу може да бъде коригирано при нас. Първата корекция на закупените от нас сребърни бижута се извършва безплатно. За целта може да посетите нашия физически магазин , където ще вземем точния ви размер и в рамките на 3 работни дни ще направим корекцията. Възможно е и да изпратите бижуто с куриерска фирма , както е необходимо да поемете разходите по изпращането както и да определите вашия размер. Някои сребърни бижута не позволяват да бъдат коригирани , заради специфичния си дизайн, монтажа на камъните или вида на камъните. Желателно е предварително да бъдат обсъдени вариантите , затова е необходимо да се свършете с нас на имейл : silversoficontact@gmail.com преди да изпратите бижуто или на телефон 0889723338.